Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Kaij.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov. Sestavljeni so v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Kaij.si je namenjena vsem fizičnim ter pravnim osebam. Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku preko spleta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene vsebujejo DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Cene izdelkov

Vse objavljene cene artiklov Kaij.si so navedene v evro denarni enoti (€) ter že vključujejo 20% davek na dodano vrednost. Cene so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko spletne trgovine Kaij.si. Cene veljajo do preklica, izdelki pa so na voljo do odprodaje zalog. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

 

Naročilo

Za izvedbo naročila je potrebna prijava. Če je uporabnik že registriran, vnese uporabniško ime in geslo ter izvede nakup. V nasprotnem primeru predhodno opravi postopek registracije. Naročilo je veljavno, ko kupec v celoti soglaša s splošnimi pogoji trgovine.

 

Plačilni pogoji

Kupnino za vaša naročila lahko trenutno plačate z naslednjimi plačili:

• plačilo po povzetju

Pri izbiri dostave z dostavno službo (Pošta Slovenije) in plačila po povzetju bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 14. ure, odpremili še isti dan. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 2 delovnih dneh, običajno pa že naslednji delovni dan. Pri prejemu pošiljke plačate kupnino poštarju.

 

Dostava

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dostave čimprej obvestili. Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost. Naročeno blago vam bo dostavila Pošta Slovenije. Vsako ne dostavljeno naročilo vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo. V vseh primerih plačila po povzetju kupec plača še strošek vplačnine za nakazilo odkupnine neposredno Pošti Slovenije. Pri plačilu po povzetje Pošta za posredovanje plačila do vrednosto 96,00 € zaračunava 0,96 € vplačnine, nad 96,00 € pa 1% vrednosti od zneska posredovanega plačila.

 

Vračilo blaga

Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljavcu ali (ob osebnem prevzemu) osebju na sedežu firme nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Pri nakupu blaga prek spletne trgovine Kaij.si ima kupec pravico, da v štirinajstih(14) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči (na prodaja@Kaij.si ali preko običajne pošte na naš naslov, da odstopa od pogodbe. Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa. Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju, dostavljavcu ali trgovcu, od katerega je blago prejel. Priložena mora biti kopija originalnega računa. Če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago v zakonskem roku vrnil nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, mu bo podjetje v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 15 dneh od prejetja vrnjenega blaga, vrnilo že plačano kupnino.

 

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopa od naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšno zamenjavo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago iz reklamacije vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino, brez dogovora ne sprejemamo. Kupec ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh.

 

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Kaij.si deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

 

Varnost

Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodajali tretjim osebam (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.

 

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija oziroma vpis osebnih podatkov v spletno trgovino trgovca je potreben samo za pravilno izvajanje storitev in posredovanje plačila. Spletna trgovina ne bo nikoli posredovala ali kako drugače rokovala z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa. Spletna trgovina uporablja kar nekaj različnih varnostnih tehnologij za zaščito vaših podatkov in zasebnosti. Prenos podatkov na strežnik je varovan z 128-bitnim SSL certifikatom, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.